fbpx

Despre Veloudin Natural Beauty

  • Despre Noi
  • Despre Proiect

Daniela și Cristina sunt surori.

În 2003 Daniela a încetat să mai utilizeze produse cosmetice „convenționale” și a început să-și creeze propriile formule cosmetice care s-au transformat cu timpul în „elixiruri de frumusețe”. La rândul său, Cristina a renunțat și ea la produsele cosmetice convenționale și tenul său s-a transformat radical. În 2013, Cristina și Daniela, folosind resurse proprii, au început să creeze „oficial” în Belgia formule cosmetice pentru creme și săpunuri, sub denumirea „VELVETIN cosmétique sur mesure”.

Daniela a studiat Dreptul și Ingineria Mediului, deține o diplomă de doctorat și activează în domeniul cercetării și dezvoltării produselor bio. Este membru în consiliului de administrație al unei organizații non-profit pentru reciclarea deșeurilor organice, căreia i s-a acordat in 2018 Premiul special al juriului in cadrul decernării Premiilor Belgiene pentru Energie și Mediu. Este ambasador ‘Zero deșeuri’ și coach pentru Bruxelles Environnement - administrația mediul și a energiei în regiunea Bruxelles-Capitală.

Cristina este cosmetician-estetician cu diplomă obtinută cu nota 10 și antreprenor de succes cu peste 15 ani de experiență în afaceri. A studiat Economia Turismului și Profilaxie Stomatologică, domeniu în care are o experiență de șapte ani ca igienist și a predat disciplina de management în cadrul Colegiului de Tehnică dentară dr. C-tin Găucan din București. Este specialist în Securitatea și Protecția Muncii și în Gestiunea Deșeurilor și a activat ca mediator în cadrul Colegiului Mediatorilor din România.

Marius este vechiul coleg de scoală al Cristinei. A studiat Dreptul și din anul 2001 și-a construit o experienta solidă în managementul de proiect participând la realizarea a numeroase proiecte în domeniul energiei electrice în Portugalia, Irlanda, Anglia, Scoția și Angola. Este și cetațean portughez și are principalul rol în implementarea în conformitate cu standardele europene a acestui proiect în Tecuci, oraș pe care dorește sa îl așeze pe harta producătorilor de produse cosmetice naturale, deosebite și de calitate.

Ne unește pasiunea pentru cosmetice și săpunuri naturale și promovam frumusețea naturală și fără artificii, cu produse exclusiv naturale.

Acest frumos proiect a luat naștere prin participarea la un concurs de planuri de afaceri în 2018 (Diaspora START UP – ACASA – Antreprenoriat Creativ Adaptat Societăţii Actuale, Fonduri Structurale, Fondul Social European, Locuri de muncă pentru toți). Am ales să realizăm săpunuri respectând standardele europene în Tecuci - România, micul nostru oraș natal de 30 000 de locuitori, unde demararea unei afaceri nu este un proces ușor, serviciile administrative fiind organizate la nivel de județ.

Depunerea planului de afaceri a fost o colaborare „online” între două surori, Cristina și Daniela, care locuiesc la distanță una de cealaltă, în New York și respectiv în Bruxelles. A fost de fapt o cursă contra cronometru timp de patru după-amieze între 17 și 21 pm, apoi o a cincea zi întreagă. Rezultatul a fost un mare succes: locul 7 din 60 în clasamentul final!

Pasiunea noastră pentru săpunuri și produse cosmetice are o istorie lungă de ani de zile, din 2003. Întrucât nu este niciodată prea târziu, a sosit momentul ca această pasiune, cercetarea și cunoștințele valoroase acumulate de-a lungul timpului să devină o afacere start-up, datorită finanțării europene. Primele trei săpunuri pe care le propunem nu sunt „noi”, au fost deja testate și apreciate de multe persoane. Acum însă au pornit pe calea către recunoașterea „oficială”.

Proiectul este implementat de Marius, vechiul coleg de scoală al Cristinei. După o lungă carieră în managementul proiectelor în străinătate, a ales să își investească resursele în orașul natal, Tecuci. Aici, el îndrumă și supraveghează două persoane care și-au găsit un loc de muncă datorită acestui proiect, să realizeze săpunuri naturale cu resurse exotice și de proveniență locală (aloe vera organică din Creta, lapte de capră, castraveți, uleiuri esențiale ...).

Derulează în sus
ro Română
X